0 Menu

AUTOR

Rosalia Pomés és una artista multidisciplinar que treballa en diferents camps : la pintura, l' esmalt al foc, el dibuix i l' experimentació amb el tèxtil com a element artístic. Es va formar l’ Escola d’ art de la Diputació de Tarragona i va continuar experimentant pel seu compte en diferents disciplines. 

Però a banda del seu camí artístic, ja de ben petita va viure el textil en primera persona. L’àvia i la mare li van ensenyar a fer punt als 9 anys i als 16 ja es feia el seu vestuari complet. Les exposicions d’art les comença als 19 anys. Això la va marcar i això ha fet que no renunciés mai a cap de les disciplines. Amb el temps va compaginar els seus estudis artístics amb el seu treball a la industria de la moda i la modistería.

Els seus treballs estàn impregnats de l’ art que tant l’ apassiona, el treball de diferents oficis, la natura… El taller de Rosalia Pomés està situat a la seva casa-estudi on compagina tots els seus mons creatius. En aquest ambient tant polifacètic, troba les eines per desenvolupar una investigació constant, sense la qual no pot entendre la creació. 

Es fácil trobar connexions entre els diferents mons. La sèrie TRAMES (pintura teixida) n’ és una mostra, o la sèrie e3 on combina la pintura, l’ esmalt, i el textil per representar, entre d’ altres, la natura. Natura que també veiem a LLAVORS, una sèrie de penjolls d' esmalt al foc i plata.

Ha realitzat exposicions al país i a l' estranger. 

No segueix corrents. Creu que la investigació ha de ser completament lliure, basada la seva pròpia experiència i en tot allò que l’envolta. 

Al 2014 li atorguen el premi DONART a la trajectòria artística. 

Després d’un llarg recorregut dins el món de l’ art, l’ any 2013 decideix crear la seva marca ecològica i sostenible: MILNIUS.  

Actualment combina aquesta nova aventura amb el desenvolupament de noves exposicions.